Er gizzard shad godt å spise?
Er gizzard shad godt å spise?

Video: Er gizzard shad godt å spise?

Video: Er gizzard shad godt å spise?
Video: Terrariet Reptile Zoo: Krybdyr og padder - facts og naturbevaring - YouTube 2024, Mars
Anonim

Ja dette er shad . Ideen om spiser kråse er latterlig for de fleste amerikanske fiskere. Vi har en tendens til å tenke på shad som noe god for levende eller kuttet agn som brukes til å fange mer ønskelig fisk. Ser på hvordan kråse er i sildefamilien regnet jeg med at de nok ville bli pene god røkt.

Rett og slett, er Shad bra å spise?

Fra en spiser ståsted, det amerikanske eller hvite shad er en blandet velsignelse. Shad er rikelig smaksatt takket være en god litt omega-3-holdig fett, men de er blant de mest benete fiskene i verden. Du spise med en hånd og plukke vekk beinene med en annen.

Man kan også spørre, hvor lenge lever gizzard shad? Voksne kan vokse til 20+ tommer og fire pund, og har blitt rapportert til bo 10 år; men dieoffs er vanlig og de fleste kråse , trakassert gjennom hele deres bor av vannlevende, luftbårne og landbundne rovdyr med støpte garn, sannsynligvis ikke overleve utover tre år.

Spørsmålet er også, hva spiser en kråsskygge?

Gizzard shad spise mikroskopisk planteplankton og dyreplankton. Større fisk tilfører alger og råtnende organisk materiale til den dietten. De også spise sand, som sannsynligvis hjelper til med å male opp mat i deres krås -som mage.

Hvilken farge har en kråseskygge?

Den amerikanske kråsen (Dorosoma cepedianum), også kjent som mud shad, er medlem av sildefamilien av fisk, og er hjemmehørende i store strøk av ferskvann og brakkvann i USA. Den voksne har en dyp kropp, med en sølvgrønn farge over falming til vanlig sølv under.

Anbefalt: